Inspirerende foredrag med Marco Elsafadi

Torsdag 2.september inviterte Frivilligsentralen til en kveld med tema: «Frivillighet, samfunn og samspill». – et foredrag om hvorfor frivillighet er viktig, til inspirasjon og ettertanke. Her fikk 60-70 dugnadsfolk bekreftet viktigheten av den frivillige innsatsen som blir gjort i bygda.

Denne kvelden, var tenkt som en gave/en boost til alle som driver med frivillig arbeid i bygda, både de som er engasjert gjennom Frivilligsentralen, og i alle andre lag og foreninger. Vi hadde en lignende kveld for to år siden, med Sylvia Jacobsen, så dette er kanskje noe Birkenes Frivilligsentral vil ha som en tradisjon. Invitasjonen var i år sendt ut til alle som er registrert i https://birkenes.foreningsportal.no/ , samt gjennom annonser og plakater.

Med referanser fra eget levd liv, kunne Marco Elsafadi bekrefte for tilhørerne som var samlet i Frikirkas lokaler,  hvor viktig det er at en ser og engasjerer seg i andre mennesker, inviterer inn til dugnad og inviterer til å delta i lag og foreninger. Han kunne fortelle at det var takket være mennesker som hadde sett han, og fått han med i fotball- og etter hvert basketballag, at han var kommet dit han er. Elitespiller på landslaget i basket, vinner av Mesternes Mester, programleder på TV, engasjement for sårbar ungdom, foredragsholder og mange verv som frivillig. Med bakgrunn som flyktning, kunne han også si noe om viktigheten av å bli sett, og gitt oppgaver for å bidra i samfunnet. Dugnads-samfunnet er ikke så vanlig i alle land, som det er i Norge.  Med den erfaring Marco har hatt, kunne han si at "Uten dugnadsånden fungerer ingen ting". Han kunne også fortelle tilhørerne at fruktene/ringvirkningene av arbeidet de frivillige gjør, vil de kanskje ikke få se og vite om selv, men det kan bety en stor forskjell i enkeltmenneskes og samfunnets liv. Til slutt la han også vekt på at ildsjeler brenner for andre, og da kan de fort brenne ut, så det er viktig å finne noe som gir påfyll og overskudd for seg selv også. Har man kapasitet og overskudd, har man mer å hjelpe andre med, var budskapet Marco kom med til forsamlingen, før han ønsket oss lykke til med all frivillig innsats. 

I forlengelse av denne kvelden, vil Frivilligsentralen arrangere en "Frivillighetens dag" på Tobias Jorde lørdag 11.09 fra 11-14. Her vil flere lag og foreninger gjerne presentere det de driver med. Det vil også bli sang og musikk fra scenen, Birkeland Musikkorps vil ha kaffe-salg, og politikerne har sin innspurt før valget med stands. Barneidretten og Midt Agder Friluftsråd vil ha aktiviteter for barna. I tillegg vil Vår ordfører Gyro Heia vil være konferansier under arrangementet. Vi håper å se mange denne formiddagen.

Flere nyheter
2024 © Birkenes Frivilligsentral