Foreningsportal

Birkenes Frivilligsentral har nå opprettet Foreningsportalen. https://birkenes.foreningsportal.no/

Denne portalen skal erstatte de gamle listene over lag og foreninger m/kontaktpersoner som har ligget på kommunens nettside. Det har vært ei liste som har vært vanskelig å holde oppdatert.

Før vi nå publiserte Foreningsportalen, har det foregått et møysommelig arbeid med å finne ut av hvilke foreninger som eksiterer, og hvilke kontaktpersoner de har. Her har vi hatt både frivillige og ansatte i sving for å finne ut av det.

Selve systemet er i Frivilligsentralens datasystem, og blir betalt og vedlikeholdt derfra. Dog er det sånn at det blir opp til den enkelte forening å holde sin del av portalen oppdatert. Hver forening får sin «boks» i portalen hvor det er ført opp navn, e-post og evt. nettside for de som har det. Her kan hver enkelt få mulighet til å skrive litt om sin forening, legge til bilde og evt. logo. Ganske snart vil Frivilligsentralen sende ut en beskjed på e-post (SMS til de som ikke har e-post registrert) med en kode til å gå inn på sin side og redigere, samt forklaring på hvordan dette gjøres. For de som ikke er trygge på å kunne håndtere dette på pc, er det bare å kontakte Frivilligsentralen, så kan endringer gjøres derfra. Der er det også mulighet til å ringe og be om hjelp, eller ta turen innom.

Tanken bak Foreningsportalen, er at det skal være enkelt å finne en forening eller en kontaktperson til en forening. Vi har sett at det på Facebook har dukket opp spørsmål fra folk som skal flytte til bygda, om det finnes noe å delta på for både barn og voksne. Det var en av grunnene til at vi fikk litt fortgang i dette systemet. Det er helt i startgropa, og sammen skal Frivilligsentralen og foreningene gjøre denne portalen brukervennlig og god. Frivilligsentralen står for datasystemet og kostnaden (350 kr. pr. mnd. + 1,40 pr. forening over 100 pr. mnd.), og foreningene må ta ansvar for innholdet, utover det grunnleggende som er lagt inn nå. Til hver enkelt lag/forening, er det koblet en eller flere aktiviteter, som gjør at en kan finne foreninger ved å søke opp aktiviteter også. Eks. kor, fotball, motor, tro og livssyn osv.

Jeg oppfordrer interesserte til å sjekke ut denne portalen nå så snart som mulig. Er det noen som finner feil, så gi beskjed til Frivilligsentralen, så skal vi rette det opp. Er det foreninger som er registrert, og ikke ønsker å stå der, kan de slettes. Kanskje er det foreninger som ikke er registrert i portalen, fordi de ikke sto på listene som lå på kommunesida. I så fall tar vi gjerne imot informasjon, og får foreningene lagt til. Dette skal vi få til sammen! Foreningsportalen er nå lagt til som ei lenke på kommunens nettside, under «Kultur og Fritid» -«Lag og foreninger»

Nettadressen er  https://birkenes.foreningsportal.no/ og Frivilligsentralen kan nås på 91364595 eller mail frivillig@birkenes.kommune.no.

Håper på et godt samarbeid med alle dere som driver frivillig arbeid på mange plan i dugnadsbygda Birkenes

Flere nyheter
2024 © Birkenes Frivilligsentral