Mandag 10 Oktober 2022
Kl. 18:00 - 19:30, Frikirkas lokaler
Foredrag med Simen Almås -"Positiv endring"
Simen ble alvorlig brannskadet som 13-åring. I 2011 overlevde han tragedien på Utøya den 22. juli. Hør foredraget som setter livet i perspektiv!

Foredraget “Positiv endring” tar for seg hvilke grep hver enkelt kan ta for å snu livet fra negativt til positivt. I foredraget går Simen i dybden på hvordan vi kan håndtere livsutfordringer, både store og små. Simens erfaringer har tvunget han til å finne løsninger og verktøy for å bedre livssituasjonen sin. Å være brannskadd og se annerledes ut i ung alder gjør mye med identiteten, selvbildet og syn på egen kropp - som har gitt Simen ett unikt perspektiv på livet. Disse tankene, løsningene og verktøyene deler han nå for at mennesker i lik situasjon kan gjøre den samme endringsprosessen.

Foredraget for ungdom (som foregår for 10.trinn på formiddagen) tar for seg hvilke tiltak ungdommen selv kan gjøre for å håndtere livsutfordringer, hvordan de kan bruke menneskene rundt seg til å ta de tøffe samtalene og hvordan de kan jobbe med selvreflekterende spørsmål for å snu utviklingen til et optimistisk liv.  

Foredraget for voksne tar for seg hvordan voksne kan hjelpe ungdommen med å håndtere mentale utfordringer, og hvilken sentral rolle man som voksen spiller som støttespiller.

I foredraget på kvelden, kan Simen gjøre en blanding av disse to, om det er ungdom eller andre med krevende utfordringer til stede.

2024 © Birkenes Frivilligsentral